Personel Kartlı Geçiş Sistemi: Güvenli ve Kolay Yönetim!
Personel kartlı geçiş sistemi, personellerinizi kart tanıma teknolojisi ile takip etmenizi sağlayan sistemlerdir. Bu sistemlerde kullanılmakta olan kartlı cihazlara proximty kart ya da mifare kart tanımlaması yapılarak kullanıma başlanır. Hangi kart türünün kullanılacağı tamamen cihazın modeline göre değişmektedir. Bazı cihazlarda hem proximity hem de mifare kartlar bir arada kullanılabilmektedir. Personel kartlı geçiş sisteminde tercih edilecek olan kartlı cihazların kendi içerisinde dört farklı modeli vardır. Bunlar; standalone personel kartlı geçiş sistemi, online personel kartlı geçiş sistemi, offline personel kartlı geçiş sistemi ve panelli personel kartlı geçiş sistemi. Genellikle offline cihazlar, personel takibi için tercih edilmektedir. Offline personel kartlı geçiş sistemi cihazları, çalışmalarına bilgisayarlar kapalı iken de devam edebilirler. Genellikle hafızaları bin ile on bin adet kullanıcı kartı kayıt edilebilecek kadar çoktur. Offline personel kartlı geçiş sistemi cihazları, kendileri bir panel görevi görmelerinden ötürü kullanım esnasında bir panele ihtiyaç duymazlar. Pek çok modelinde kart okuma ve kart kayıt hızı 0,1 ile 0,5 saniye arasında değişiklik göstermektedir. Ekranları da pek çok modelde renklidir. Renkli ekran sayesinde kullanım çok daha şık bir hal alacaktır. Offline personel kartlı geçiş sisteminde Türkçe dil desteği bulunur. Dilin yanı sıra da sesli olarak geri bildirim de verebilir. Örneğin kayıtlı olan bir parmağı cihaza okuttuğunuzda size sesli ve Türkçe olarak teşekkür etmektedir. Aynı zamanda zil çaldırma özelliği de bulunmaktadır. Zil çaldırma özelliği sayesinde özellikle fabrikalarda personel takibi yapıyorsanız, zil çaldırarak paydos ve mola saatlerinde toplu hareketi sağlayabilirsiniz.
Personel kartlı geçiş sistemi, tetik olarak kuru kontak verebilir. Kapılara, bariyerlere ve turnikelere tetik verebilir ve böylece geçiş kısıtlamasını ve geçiş güvenliğini bir arada sağlamanıza da olanak tanımaktadır. Personel kartlı geçiş sistemi ile kapılara tetik verebilmek için öncelikle kapılarda kilitlerin kullanılıyor olması gerekir. Günümüzde kullanılmakta olan kilitlerin ahşap, demir, metal, pvc ve cam tüm kapılara uygun olan bir modeli bulunmaktadır. Yani her türlü kapıya tetik verebilmeniz mümkündür. Kapıya tetik vermek için öncelikle personel kartlı geçiş sistemi cihazının kapının giriş alanına ve kilidin ise kapıya monte edilmesi gerekmektedir. Daha sonra da her personel için özel olacak şekilde bir adet kart tanımlaması yapılması gerekir. Bu şekilde personeller cihaza kart okuttuklarında kapı kolaya açılacaktır.
Personel kartlı geçiş sisteminde kullanılan kartların üzerine baskılar yaparak aynı zamanda personel tanıtım kartı olarak da kullanabilmek mümkündür. Bu baskılar renkli yapılabileceği gibi aynı zamanda siyah – beyaz olarak da yapılabilir. Tabi ki bu tamamen tercihe bağlı olarak değişmektedir. Personel kartlı geçiş sistemi cihazlarının pek çok modelinde aynı zamanda şifreli olarak da geçiş yapabilme özelliği bulunur. Böylece hem de kayıt kapasiteleri artış gösterecektir.
Personel kartlı geçiş sistemi ile turnikelere tetik vermek için de bu cihazların öncelikle turnikeler üzerine monte edilmesi gerekir. Daha sonra da kartlı cihazlara, tıpkı kapılara tetik verilmesi gibi perosnellerin tanıtılması ve geçişin bu şekilde yapılması sağlanır. Personel kartlı geçiş sistemi ilk piyasaya sürüldüğünde çok sık olarak tercih edilir olsa da günümüzde geçişleri kontrol altına almak amacıyla daha fazla kullanılmaktadır. Personel kartlı geçiş sistemi fiyatları da firmamız Strike kartlı cihazlar Türkiye dağıtıcısı konumunda olduğundan dolayı oldukça uygundur. Satın almak için telefon numaralarımızı tuşlayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |