X-Ray Cihazları daha önceleri üst düzey güvenlik gerektiren yerlerde kullanılırken şuan global ve etnik terörün artması ile birlikte alışveriş merkezleri, otel ve kongre merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, plaza ve iş merkezleri, hastane ve eğitim kurumları gibi birçok alanda tercih edilir olmuştur. XRay cihazı; Paket, bavul, çanta ve bunlar gibi tüm kargoların içini tarayıp tehlike oluşturabilecek, silah, bıçak, sıvı ve katı patlayıcı başta olmak üzere metalden yapılmış tüm kesici ve delici nesnelerin tespit edilmesini sağlar.
Türkiye distribütörü olduğumuz SECUDA X Ray bagaj arama ve tarama cihazlarımızı gönül rahatlığıyla satın alıp kullanabilirsiniz. 2 yıl ürün garantisi ve 10 yıl yedek parça garantisi ile satılan modellerimizi aşağıdan inceleyebilir ve bizlere ulaşıp satış fiyatları ile ilgili teklif isteyebilirsiniz.
- SECUDA 5030AS X-RAY CİHAZI
- SECUDA 5030A XRAY CİHAZI
- SECUDA 5030-C X RAY CİHAZI
- SECUDA 5030C XRAY CİHAZI
- SECUDA 6550A X RAY CİHAZI
- SECUDA 6550 C X RAY CİHAZI
- SECUDA 6550C X RAY CİHAZI
- SECUDA 6550 XRAY BAVUL ARAMA CİHAZI
- SECUDA 8065 PLUS BAGAJ BAVUL ARAMA X-RAY...
- SECUDA 8065 BAGAJ ARAMA X RAY CİHAZI
- SECUDA 10080 BAGAJ ARAMA X RAY CİHAZI
- SECUDA 100100 BAGAJ ARAMA X RAY CİHAZI
- ARAÇ XRAY TARAMA CİHAZI
- PORTATİF XRAY CİHAZI
- SECUDA AT 3300 ARAÇ ALTI GÖRÜNTÜLEME ve ...
- Şerit bariyer
X Ray cihazı nasıl çalışır ve taramayı nasıl yapar?
X ışınını (Röntgen) sabit bir kaynaktan karşısındaki foto diyotlara fırlatılır. Fırlatılan X ışını ile foto diyotlar arasında bir nesne var ise, ışınlar nesneyi deler ve karşıya ulaşır. X ışınlarının delip geçtikleri nesnenin şekli, cinsi ve atom ağırlığını foto diyotlarca emilip suret olarak ekrana yansıtılır. X-Ray dedektörünün kalitesine göre bu aktarılan görüntü siyah-beyaz olabileceği gibi daha üst segmentlerde renkli görüntü aktarımı da sağlanabilmektedir. Monitör üzerinde görülen nesnenin renk tonlarına göre hangi atomları ihtiva ettiği görülür.
İnorganik elementler mavi renk ile temsil edilir
Krom (Cr), Titanyum (Ti), Demir (Fe),Ksenon (Xe), Kalay (Sn), Kurşun (Pb), Rutherfordiyum (Rf), Çelik, Altın (Au), Barkır (Cu), Teknesyum (Tc) ve Gümüş (Ag) gibi atom numarası 18 den fazla olan ağır elementler yani inorganik maddeler mavi renkte gözükür.
Karışık grup elementler yeşil renk ile temsil edilir
Atom numarası 10-18 arası olan Neon (Ne), Sodyum (Na), Magnezyum (Mg), Alüminyum (Al), Silisyum (Si), Fosfor (P), Kükürt (S), Klor (Cl) ve Argon (Ar) gibi orta ağırlıklı karışık grup elementleri xray cihazı ekranında yeşil renkte görüntülenir.
Organik elementler turuncu renk ile temsil edilir
10 un altında atom numarasına sahip olan Hidrojen (H), Helyum (He), Lityum (Li), Berilyum (Be), Bor (B), Karbon (C), Azot (N), Oksijen (O) ve Flor (F) gibi organik elementler ise turncu renkte gözükür
